Ereleden

Jan Spitzen

Voorzitter gedurende 16 jaar, vanaf de oprichting in 1971 tot 1988 – ononderbroken lidmaatschap van 43 jaar, tot aan zijn overlijden op 4 december 2014 – mede-organisator van het heemkundig werkkamp in augustus 1972 – stimulator van de conservering van de oude toren te Nederwetten – mede-organisator van de jaarlijkse heemkunde reis – betrokkenheid bij uiteenlopende verenigingsactiviteiten.

Jan Smits

Voorzitter gedurende 14 jaar vanaf 1988 tot 2002 – initiatiefnemer en stimulator voor activiteiten van de werkgroep Archeologie – mede-organisator van de jaarlijkse heemkunde reis – betrokkenheid bij uiteenlopende verenigingsactiviteiten.

Nico Nagtegaal

Ononderbroken actief lidmaatschap vanaf de oprichting in 1971 – deskundige op vele heemkundige gebieden – vraagbaak voor iedereen op heemkundig gebied -actieve deelname aan archeologische opgravingen – bestuurslid gedurende 10 jaar – auteur van talloze publicaties in de vorm van tijdschriften, boeken, brochures, etc. – lid van de redactie van ons verenigingstijdschrift “De Drijehornickels” dat mede door hem is opgericht – initiatief tot en organisatie van zogenaamde snertwandeling gedurende vele jaren – actieve deelname aan de organisatie van heemkundige evenementen waaronder tentoonstellingen – inbinden van boeken en tijdschriften – aanwezigheid tijdens de wekelijkse inloopavonden gedurende het gehele jaar. Nico is overleden op 25 maart 2016. Lees hier verder zijn necrologie.

Christ van Cuijck

Ononderbroken lidmaatschap vanaf de oprichting in 1971 – ononderbroken actief bestuurslid gedurende 23 jaar – bekwaam en nauwgezet penningmeester gedurende deze bestuursperiode – initiatiefnemer en organisator van de periodieke lezingen gedurende vele jaren –  actieve organisator van de jaarlijkse culturele reizen – betrokken bij uiteenlopende verenigingsactiviteiten – een warm hart voor de vereniging.