Een oproep aan alle basisschoolkinderen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten!

Beste jongens en meisjes,
Nadat jullie je huiswerk af hebt, wil je misschien wel eens héél wat anders doen. Nou dan. We hebben de komende weken telkens een opdracht voor jullie.
Doe je best!

Opdracht week 1

Zoek in jullie huis naar zoveel mogelijk spullen van vroeger en schat hoe oud die zijn. Maak er een kort verhaaltje over: bijvoorbeeld wat het is, van wie jullie dat hebben gekregen of gekocht, hoe oud het echt is.
Maak er een foto van om te laten zien waar jouw verhaal over gaat..

Opdracht week 2

Zoek in jullie huis spullen die jullie doen denken aan Vincent van Gogh. Maak hier een klein verhaaltje bij waarom je vindt dat dit met Van Gogh heeft te maken. En eventueel een foto of tekening.

Je kunt je verhaal vertellen tegen je ouders en vrienden, en er vragen over stellen. En als je het leuk vindt, kun je jouw leukste, of mooiste verhaal (met foto) sturen naar dit mailadres: info@drijehornick.nl.
Vermeld zowel je naam als ook jouw leeftijd erbij.

Drijehornick? Wie of wat is dat? Wat betekent dat woord?

De Drijehornick is de naam van een vereniging die zich bezig houdt met het bewaren en beschermen van de geschiedenis en cultuur van Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Deze vereniging bestaat al sinds 1971.
Drijehornick is een oude schrijfwijze van het woord Driehurk, dat driehoek betekent. Deze driehoek staat symbool voor de drie dorpen van onze gemeente: Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Heemhuis

Als je geschiedenis leuk vindt, kun je straks, als alles weer open is, een kijkje nemen in het mooie, oude gebouwtje tegenover het gemeentehuis, het Heemhuis, Papenvoort 15-A. Heem betekent: huis, thuis, woonplaats, erf, boerenwoning, terrein, thuis en vaderland.

Opgegraven oudheden

In het Heemhuis wordt heel veel informatie over vroeger van onze dorpen bewaard, dus je kunt in het archief snuffelen en bijvoorbeeld oude foto’s bekijken. In de vitrinekasten liggen oude voorwerpen die in de bodem zijn gevonden en ooit door mensen zijn gebruikt, die hier heel vroeger woonden.

Wat gebeurt er met jouw verhaal?

Jouw bijdrage komt binnen bij de secretaris van de vereniging: Ruud Bovens. Hij gaat alle verhalen lezen en kiest de drie meest bijzondere uit. Die worden gepubliceerd in deze krant.

En,….let op: volgende week komt een nieuwe opdracht…